Втеча ворога з Херсона проклала шлях до повернення Криму і розвалу РФ / фото Віктор Ковальчук, УНІАН

Втеча російських окупантів з Херсона стала каменем спотикання. Вона відкрила шлях до повернення Криму і розпаду Російської Федерації. Еліти РФ більше не вірять у сильного Путіна.

Про це розповів політолог Микола Давидюк в ефірі національного телемарафону. Ведучий поставив питання щодо повернення Криму і подальшого розвалу Росії. Експерт на це відповів: "Я думаю, каменем спотикання став Херсон. Ось Херсон запустив процес повернення Криму і розвалу Російської Федерації. Еліти не вірять у сильного Путіна більше. Єдиний обласний центр, який він зміг завоювати, Україна легко повернула".

За словами Давидюка, звільнення Херсона також має велике символічне значення. Путін стверджував, що території, незаконно включені до складу РФ в результаті так званих референдумів, будуть захищати всіма способами. Звучали навіть прямі натяки на застосування ядерної зброї. Однак ВСУ увійшли в місто і зараз займаються звільненням області.

З Кримом історія повториться. Давидюк переконаний, що погрози знову ні до чого не приведуть. Як повідомив політолог, Путін — "кабінетний щур", і він вміє програвати. Президент РФ починав війну з "купою іграшок", а тепер немає ні "Північного потоку", ні Кримського мосту, ні Херсона.

"Насправді, і Радянський Союз, вже будучи ядерною державою, програвав і розпадався. І Росія, яка слабша за Радянський Союз в десятки разів, просто в десятки разів: шалена корупція, нуль потенціалу технічного і просто армія, що спилася, з тупими генералами. Ось вам і рецепт сучасної Росії [...] тому не вірю, що Росія зможе зберегтися в тому вигляді, в якому вона є сьогодні, а початком цього став Херсон — це 100%", — підсумував Давидюк.

Ситуація на Херсонщині: останні відомості

Як повыдомили місцеві жителі виданню The Guardian, на звалищі у звільненому обласному центрі окупанти спалювали тіла своїх загиблих солдатів. Городян сюди не пускали, проте в повітрі стояв виразний запах паленого волосся.

За даними Генштабу ЗСУ, в курортному селі Стрілкове на Арабатській стрілці під Генічеськом рашисти обладнали катівню на території бази відпочинку. Тут вони утримують українських громадян.

Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук закликала херсонців покинути місто на зимовий період. Уряд пропонує безкоштовну евакуацію до Кривого Рогу, Миколаєва та Одеси, з можливим подальшим переміщенням на Кіровоградщину, Хмельниччину та в інші західні регіони України.

Вас также могут заинтересовать новости: