Військовий експерт пояснив, чому ЗСУ під силу вдарити по Кримському мосту

Раніше розвідка отримала технічну документацію мосту, побудованого за час російської окупації Криму.

Отримання українською розвідкою докладної технічної документації Кримського моста свідчить про великі можливості наших розвідників. Також це є моральним тиском на ворога і демонстрацією того, що Україна знає його вразливі місця.

Таку думку висловив військовий експерт Олександр Мусієнко, передає ТСН.

"Якщо буде поставлено відповідне завдання, є вразливі місця, які можуть бути вражені і призведуть до того, що окремі конструкції мосту можуть бути виведені з ладу. Найважливіше, в тому, що це те сполучення по якому йдуть ешелони зброї. Ось це найважливіше повідомлення, за яким потенційно, якщо на те буде вказівка, то сили і засоби можна знайти. Хоча це не так просто, як комусь здається", - пояснює Мусієнко.

За його словами, для окупантів втрата мосту буде вагомою, оскільки зараз по ньому йде 60-70% поставок для військ до Криму і далі на окуповану материкову частину півдня.

"Частково вони можуть це компенсувати, за рахунок того, що вони зараз контролюють транспортний коридор Маріуполь-Мелітополь-Бердянськ і забезпечуються там. Там навіть частково контролюється частина залізниці до Мелітополя. Можуть компенсувати, але це не можна порівняти з тим забезпеченням, яке йде через Кримський міст", - сказав Мусієнко.

Перспективи знищення Кримського моста

Як повідомляв УНІАН, раніше екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант Ігор Романенко заявив, що Україна, можливо, і не може зруйнувати весь міст, але теоретично в потрібний момент можна нанести удар, коли по ньому йдуть війська.

21 квітня секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов прокоментував можливість атаки України на Кримський міст, який з'єднує Російську Федерацію з тимчасово окупованим нею півостровом.

У Кремлі угледіли в заяві Данілова про удар по Кримському мосту "анонс теракту". Пєсков заявив, що в заяві української сторони "багато ознак діянь, що підлягають правовій перевірці та подальшому покаранню".

За словами радника глави ОП Олексія Арестовича, в даний час в України немає можливості знищити міст. Також Арестович стверджує, що у ВСУ є "більш жирні цілі".