ЗРК С-300 використовується і в українській армії, і в російській / фото УНІАН

Російський політолог Андрій Піонтковський вважає, що у Росії дефіцит серед систем ППО.

"Паніка в Росії відображається навіть на їх пропаганді в ток-шоу. Той же загадковий російський експерт, якого постійно цитують, полковник Ходарьонок, просто пояснив, що ситуація гірша. Якщо ви думаєте, що між Москвою та Ростовом є лінія протиповітряної оборони, то її немає. Всі ефективні засоби протиповітряної оборони кинуті в Україну на фронт. Це повна пустота, ситуація значно гірша, ніж у 1987 році", - сказав Піонтковський для "Еспресо".

Експерт відзначив, що Україна навіть без ATACMS завдає потужних ударів по території РФ.

Відео дня

"Тому ударом по військових аеродромах на території РФ Україна послала сигнал не тільки своєму ворогу, але і своєму союзнику — Сполученим Штатам Америки. Якого біса ви тягнете зі своїми ATACMS, якщо ми демонструємо спроможність бити по території РФ!? І якщо ви їх не передасте, ми все одно будемо виконувати цю місію. Зрештою, у нас теж є засоби, які здатні досягти будь-якої точки принаймні у європейській частині Російської Федерації", - додав публіцист.

Вибухи на російських авіабазах - що варто знати

5 грудня стало відомо, що в Росії сталися вибухи на авіабазі "Енгельс" в Саратовській області і на авіабазі "Дягілєво", яка знаходиться біля Рязані. Спочатку з'явилася інформація, що на базі "Енгельс" пошкоджено два бомбардувальники Ту-95, а на базі "Дягілєво" унаслідок вибуху бензовоза загинули три людини.

Того ж дня РФ здійснила восьмий за рахунком з початку осені масований удар по об'єктах критичної інфраструктури України.

РФ запустила понад 70 ракет, нашим захисникам вдалося ліквідувати 61 з них. Ворожі ракети поцілили в об'єкти енергетики, розташовані в Одеській, Київській та Вінницькій областях.