Володимир Путін не просто так повернувся до ядерних погроз, поділився публіцист / скріншот відео

Президент Російської Федерації Володимир Путін повернувся до ядерних погроз після того, як Україна майже повністю відбила останній масований ракетний удар РФ і завдала удару по російському аеродрому зі стратегічними бомбардувальниками, не отримавши від США далекобійних ракет.

Російська влада опинилася у відчайдушній ситуації, розповів політолог і публіцист Андрій Піонтковський в ефірі "FreeДом".

Співрозмовник зазначив, що РФ погрожувала занурити Україну в кам'яний вік і без ядерної зброї і почала обстрілювати енергетичну інфраструктуру.

"Але ось з'ясувалося, - останній обстріл вже практично повністю був відбитий, що ця карта бита. А ось тут паралельно з'ясувалося, що вся територія Російської Федерації, вона голенька лежить, беззахисна, без протиповітряної системи оборони, і Україна вдарила... власними засобами по святому в російській військовій доктрині - по аеродрому з їхніми стратегічними бомбардувальниками, з яких вони Вашингтон збиралися бомбити", - зазначив експерт.

Масований обстріл України 5 грудня та вибухи на російських авіабазах - що варто знати

5 грудня стало відомо, що в Росії сталися вибухи на авіабазі "Енгельс" в Саратовській області і на авіабазі "Дягілєво", яка знаходиться біля Рязані. Спочатку з'явилася інформація, що на базі "Енгельс" пошкоджено два бомбардувальники Ту-95, а на базі "Дягілєво" унаслідок вибуху бензовоза загинули три людини.

Цього ж дня РФ здійснили восьмий за рахунком з початку осені масований удар по об'єктах критичної інфраструктури нашої країни.

Супротивник запустив понад 70 ракет, нашим захисникам вдалося ліквідувати 61 з них. Ворожі ракети поцілили в об'єкти енергетики, розташовані в Одеській, Київській та Вінницькій областях.

Ядерні загрози Росії - що потрібно знати

РФ не раз погрожувала застосувати ядерну зброю. Зокрема, 27 вересня Володимир Путін заявив, що РФ може застосувати ядерну зброю, якщо буде загроза її територіальній цілісності.

Варто зазначити, що Росія вважає частину української території "своєю".

Пізніше Путін сказав, що РФ не застосує першою ядерну зброю.

Після цього російський президент стверджував, що Росія може розглянути питання про включенні в свою військову доктрину завдання превентивного ядерного удару для роззброєння ворога.

Вас також можуть зацікавити новини: