Іранський дрон-камікадзе "Shahed-136" / фото mil.in.ua

Українська система протиповітряної оборони знищила вже третину безпілотників "Шахед" з другої партії, яку РФ отримала від Ірану. Про це розповів речник Командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За даними української розвідки, перша партія безпілотників, куплених Росією в Ірані, налічувала близько 400 апаратів, друга – близько 250. 

Безпілотники з другої партії російський агресор активно застосовував протягом останніх двох тижнів. До теперішнього часу з другої партії знищено 70 БПЛА.

Відео дня

"Противник має ще ці безпілотники, і потрібно готуватися і посилюватися, особливо щодо об'єктів критичної інфраструктури", – підкреслив Ігнат.

Іранські "Шахеди" у війні РФ проти України 

Про постачання іранських військових безпілотників до Росії стало відомо ще влітку, однак застосовувати їх окупанти почали лише у вересні.

Основним напрямком застосування "Шахедів" стали удари по об'єктах української енергетичної інфраструктури. В жовтні кожен третій запущений безпілотник влучав у ціль.

У міру того, як ЗСУ почали все більш ефективно збивати БПЛА, агресор змінив тактику і почав запускати безпілотники в темний час доби.

Вас також можуть зацікавити новини: