Пригожин терміново кидає елітних бійців під Авдіївку: експерт пояснив, що це означає

Наразі ситуація в Авдіївці нагадує "м'ясорубку", зізнаються військові.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вирішив перекинути "еліту" свого злочинного угруповання на Авдіївський напрямок. Військовий оглядач Олександр Коваленко трактує таке рішення Пригожина як політичним.

Коваленко зауважує, що зараз на війні в Україні відсутня еліта "вагнерівців": "Основна частина "вагнерівців" з досвідом була знищена у першій половині 2022 року".

Експерт назвав таке перекидання дурним, оскільки ватажок відправляє своїх найманців фактично на забій.

"Те, що під Авдіївку відправляють частину регулярів, - так, це є. "Вагнерів" не вистачає під Бахмутом і кидок їхній на Авдіївку дурний і безглуздий. На Бахмутському напрямку "Вагнера" ніяк не можуть поставити крапку і Пригожин від цього неабияк страждає. І крім того, що він зараз не має достатнього ресурсу для систематизації штурмів, частина ресурсу кине туди, де оборона ЗСУ поглине ще більше "вагнерів", - пояснив Коваленко.

Війна в Україні - ситуація на Авдіївському напрямку

Авдіївський напрямок - один з чотирьох напрямків, де тривають запеклі бої з окупантами. В епіцентрі бойових дій також залишаються Білогорівка, Бахмут, Мар'їнка та їх околиці.

Інститут вивчення війни раніше зазначав, що росіяни, схоже, посилюють цю ділянку фронту і роблять його пріоритетним. Захоплення Авдіївки зробило б можливим відновлення операції ворога на Вугледарському напрямку.

Далі з'явилася інформація про спробу окупантів оточити українське угруповання в місті. Однак у МВА зазначали, що ЗС РФ вже давно ведуть бої за Авдіївку. А експерт Жирохов додав: "За дев'ять років там зробили величезні фортифікаційні споруди і захопити місто таким чином практично неможливо".

Наразі ситуація в Авдіївці нагадує "м'ясорубку", повідомив боєць окремого загону спеціального призначення "Майкл" 29 березня.

Вас також можуть зацікавити новини: