Путін боїться застосовувати ядерну зброю, заявив Жданов / фото: REUTERS

Теоретично президент Російської Федерації Володимир Путін може застосувати проти України тактичну ядерну зброю, але він дуже боїться.

Військовий експерт Олег Жданов назвав одну з причин, по якій Путін не застосує зброю масового ураження.

"На сьогоднішній день умови поставлені настільки жорстко для РФ, що навіть Західна розвідка оцінює ймовірність застосування ядерної зброї, як дуже низьку. Путін, може бути, і хоче, але він дуже боїться. Не забувайте, що Путін хоче взяти участь у будівництві нового світового порядку. Він не збирається ні у рай, ні у пекло", – заявив експерт.

Відео дня

Жданов назвав Путіна "людиною, яка планує своє майбутнє":

"Ось йому зараз потрібні переговори, він робить все можливе і неможливе для того, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів. Йому треба припинення вогню, його армія програє. Вона сьогодні вже не може наступати... Можливо, Путін і хоче, але він не може її (ядерну зброю) застосувати".

Чи застосує Путін ядерну зброю: прогнози

Раніше у найбільших спецслужбах Німеччини заявили про ймовірність використання Росією ядерної зброї в Україні, оскільки програш на війні може являти собою "екзистенційну загрозу правлінню Путіна".

За словами секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данилова, якщо РФ застосує ядерну зброю, країни, які не входять до ядерного клубу, намагатимуться отримати на озброєння набагато простішу в утриманні та застосуванні радіологічну зброю, зокрема "брудну" бомбу.

Олег Жданов заявляв, що на даний момент Захід не бачить ознак того, що РФ щось робить зі своїми ядерними силами.

Вас також можуть зацікавити новини: