Путін погрожує всьому світу, вважають у Мадриді / фото REUTERS

Російський диктатор Володимир Путін не зацікавлений у встановленні миру, що він чітко дав зрозуміти в ході свого послання до Федеральних Зборів. Про це заявила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес в інтерв'ю La Vanguardia.

"Він підкреслив, що не хоче миру. Він добре розуміє, що програє цю битву. Абсолютно загрозливі його висловлювання про те, що "війна не закінчиться", і що Росія непереможна, свідчать про те, що він становить небезпеку для людства", – зазначила Роблес.

Глава іспанського Міноборони підкреслила, що початок мирного процесу в Україні залежить в першу чергу від дій самого Путіна.

Відео дня

"Путін чітко сказав, що він збирається йти до кінця. Ми всі хочемо припинення вогню, але російський президент дуже чітко дав зрозуміти, без всяких сумнівів, що він хоче продовжувати цю війну", – заявила Роблес.

Військова допомога Україні від Іспанії

На початку лютого Іспанія передала Україні чергову партію американських бронетранспортерів M113. У цій поставці було 20 бронемашин.

Також Іспанія пообіцяла передати Україні деяку кількість танків Leopard. Однак з цим виникли деякі труднощі через жахливий стан бойової техніки в іспанській армії.

Крім поставки самих танків, Іспанія заявила про бажання провести навчання для 55 українських танкістів і техніків для танків Leopard.

Вас також можуть зацікавити новини: