Політичний експерт Роджер Гевольб описав здоров'я Путіна як "найважливішу проблему" / скріншот

На тлі повномасштабного російського вторгнення в Україну вже очевидно, що президент країни-агресора Володимир Путін навряд чи коли-небудь добровільно відмовиться від влади.

Daily Express опитав кількох політиків та експертів про те, яка доля може спіткати диктатора.

Екс-депутат російської Держдуми Ілля Пономарьов зазначає, що здоров'я та сімейне життя Путіна завжди були таємницею. Зазвичай політики більш відкриті, особливо в період виборів, але Путіну це ніколи не було потрібно, оскільки він ніколи не йшов на справжні вибори, зазначає Пономарьов.

Відео дня

"Навіщо ж йому робити це наприкінці свого життя?"- додає опозиціонер.

Ідею про те, що Путін піде у відставку, Пономарьов вважає "неможливою".

Нейт Сіблі, російський фахівець з корупції, вважає, що Путін, скоріш за все, помре на посаді "або від старості, або з кулями в спині", навіть попри своє величезне багатство.

"На відміну від багатьох багатих росіян, Путін не планує мирно усамітнитися в особняку на Французькій Рив'єрі зі своїми коханками", - сказав експерт.

Експерт зі зв'язків з громадськістю Ентоні Берр зазначив, що малоймовірно, що Путін коли-небудь піде у відставку, але підкреслив, що він піде або на своїх умовах, або на умовах матері-природи.

"Путін буде президентом стільки, скільки він захоче, або його здоров'я дозволить. Я не здивуюся, якщо він помре на роботі. Він не здасться легко, і хто може його витіснити? Ніхто. Всі його найвищі посади в уряді зайняті друзями з часів його КДБ і все того ж покоління. Він навіть спритно змінив конституцію, що дозволило йому правити до нескінченності, зробивши сучасну Росію справжньою автократією", — додає він.

Політичний експерт Роджер Гевольб описав здоров'я Путіна як "найважливішу проблему".

"Відомо, що важко судити, особливо на відстані і через ЗМІ, про фактичне психічне або фізичне здоров'я великої публічної особи. Звичайно, при всіх неодноразових доказах все ще неможливо сказати, що президент Путін не придатний для посади", — говорить Гевольб.

Війна в Україні та оточення Путіна

3 травня 2022 року екс-депутат Державної Думи Ілля Пономарьов заявляв що якщо замість президента Росії Володимира Путіна до влади прийде його конституційний наступник, прем'єр-міністр Михайло Мішустін, то він буде намагатися зупинити бойові дії в Україні.

27 серпня 2022 року експерти зявляли про можливий переворот в Росії, повалення Путіна і його вбивство.

13 листопада 2022 року в офісі президента України заявляли що Росія "тріщить по швах", розпочався системний процес дезінтеграції.

Станом на 28 січня 2023 року повідомляли, що в Кремлі йде протистояння між двома таборами - Пригожина з Суровікіним та Шойгу з Герасимовим. Причому Путін почав підтримувати останніх.

23 лютого 2023 року глава ГУР МО Кирило Буданов заявив про те, що в оточенні Путіна є агенти української розвідки.

26 лютого 2023 року політтехнолог, політолог Михайло Шейтельман заявив про те, що оточенню Путіна не потрібні ні сам диктатор, ні Крим, ні Україна. 

Вас також можуть зацікавити новини: