Фейгін пояснив, чому Путін не відповість ядерною зброєю на "хлопки" в Криму

За його словами, Кремлю дали зрозуміти, що за ядерний удар послідує відповідь.

Росія після нових "хлопків" на військових об'єктах окупованого Криму більше не може пояснювати їх технічними причинами. 

Про це заявив в інтерв'ю сайту ТСН російський опозиціонер і правозахисник Марк Фейгін.

Він нагадав, що в російському Міноборони були змушені назвати сьогоднішні вибухи поблизу Джанкоя диверсією. На думку Фейгіна, мова все ж йде про ракетні удари.

Він також прогнозує, що Путін не піде на застосування ядерної зброї у відповідь на вибухи на півострові.

"Мабуть, тому що в цьому питанні є очевидний консенсус у провідних держав, які дають Росії зрозуміти, що за застосування по Україні тактичного ядерного озброєння її чекає відповідь. Тому ніхто заради Москви не хоче в це залучатися. Жоден з учасників ядерного клубу. Заради чого і навіщо? Північна Корея не рахується, тому що там повний концтабір", - пояснив Фейгін.

Нові вибухи в Криму: що відомо

Сьогодні вранці окупаційна влада Криму повідомила про пожежу на електростанції в Джанкойському районі. Однак, за словами голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, загоряння сталося в російській військовій частині в Азовському. Депутат Ради Олексій Гончаренко, у свою чергу, уточнив про детонацію складу боєприпасів окупантів.  

Пізніше кремлівські пропагандисти додали, що внаслідок події пошкоджено також залізницю

The New York Times з посиланням високопоставленого чиновника з України пише, що до вибухів у Джанкої причетний елітний український підрозділ.

Вибухи були чутні і на авіабазі окупантів у селищі Гвардійське (Сімферопольський район). Очевидці, пише російський "КоммерсантЪ", бачили чорний дим, що піднімався. У подробиці того, що сталося видання не вдавалося.