Ракетні удари показують глибину, до якої РФ опустилась: у США відреагували на атаку Чернігова

Там засудили жахливий удар по центру міста.

Державний секретар США Ентоні Блінкен прокоментував російський ракетний удар по центру Чернігова, внаслідок якого постраждало, за оновленими даними, 156 людей і семеро загинули.

"Засуджуємо жахливий ракетний обстріл ні в чому не винних мирних жителів Чернігова. Ми оплакуємо цю трагічну втрату життя, і наші серця з родинами жертв. США завжди стоятимуть на боці народу України. Росія має припинити свою жорстоку війну негайно", - написав Блінкен в соцмережі.

Перед цим ракетний удар росіян по Чернігову засудила посол США в Україні Бріджит Брінк.

"Нажахані новиною про... обстріл історичного центру Чернігова. Невинні чоловіки, жінки та діти, які насолоджуються прекрасною суботою – святом в Україні – ніколи не повинні бути вбитими чи пораненими. Російські ракетні та безпілотні удари по українських містах, портах і населенню показують глибину, до якої РФ опустилася, і має зупинитися. Разом з народом України ми оплакуємо цю трагедію", - написала дипломат у соцмережі.

Удар по Чернігову 19 серпня

Російські окупанти  вдарили по центру Чернігова, внаслідок чого загинули семеро людей, серед яких 6-річна дівчинка. Того дня у будівлі драмтеатру проходила виставка дронів. 

А сьогодні увечері  заступник голови Офісу президента України Олексій Кулеба повідомив, що кількість постраждалих від російського ракетного удару по Чернігову зросла до 156 людей.

Вас також можуть зацікавити новини: