Резніков наголосив, що Україна не відступить від своєї позиції щодо переговорів / фото УНІАН

Міністр оборони Олексій Резніков заявив, що країна-агресор Росія погрожує черговою ескалацією війни, щоб змусити Україну сісти за стіл переговорів на умовах Кремля.

В інтерв'ю NHK Резніков пояснив, що росіяни вже розуміють, що їхня так звана "спеціальна військова операція" в Україні повністю провалилася. На його думку, тепер окупанти хочуть лише зберегти власний режим.

За словами міністра, Російська Федерація хоче "зберегти обличчя" після завершення війни і уявити себе переможцями. Однак, як наголосив Резніков, Україна не відступить від своєї позиції. Зокрема, переговори між Києвом та Москвою можливі лише після виведення окупаційних військ з усієї території України.

Відео дня

Переговори між Україною та РФ

В Офісі президента вважають, що Москва не хоче йти на переговори, а просто намагається уникнути відповідальності за свої дії в Україні. 11 січня спікер президента РФ Дмитро Пєсков і зовсім поскаржився, що нібито українські закони забороняють вести діалог з країною-агресором.

Вже 13 січня у зовнішньополітичному відомстві Російської Федерації знову заговорили про переговори з Україною. У МЗС РФ хочуть, щоб у разі відновлення контактів, вони проходили без посередників.

Вас також можуть зацікавити новини: