Резніков заявив, що Україна виконує функцію НАТО / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Глава Міноборони Олексій Резніков заявив, що армія Російської Федерації зможе відновитися після втрат у війні в Україні щонайменше через п’ять років.

В інтерв'ю LB.ua він заявив, що це війна ресурсів, а Росія зазнає значних втрат.

"Розвідка НАТО визнає, що втрати росіян в танках, в артилерії, БМП, БТР, живій силі, вони дуже значні. Регулярні війська Російської Федерації можуть відновитися за мінімум п’ять, а то й десять років. Ракетний потенціал – так само. Тому що це війна ресурсів", - сказав міністр.

Відео дня

За думку Резнікова, західні країни зацікавлені у перемозі України на полі бою і мають необхідність знизити військовий потенціал Росії, яка стала агресором та головною загрозою.

"Сьогодні Україна виконує функцію головної країни НАТО, яка знищує російську армію. І про те, що колись вона була "другою армією світу", вже не говорять", - наголосив глава Міноборони.

Війна в Україні: втрати Росії

Як раніше повідомляв УНІАН, з початку широкомасштабного вторгнення Росії в Україну ЗСУ знищили близько 105 тисяч 250 окупантів.

Українська розвідка прогнозує, що вже 5 січня в Росії почнеться нова хвиля мобілізації, щоб поповнити армію. За даними ГУР, ракетні запаси РФ значно зменшились. Так, Росія стала застосовувати менше ракет під час масованих ударів по Україні

Вас також можуть зацікавити новини: