Росіяни атакують розривними гранатами з дронів-розвідників / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

У Херсонській області росіяни атакують розривними гранатами з дронів-розвідників. Сили оборони зафіксували підвищену активність подібних атак.

"За минулу добу фіксувалася підвищена активність ворожих атак розривними гранатами з дронів-розвідників. Відверто полюючи на мирних жителів Антонівки та Берислава, окупанти з Лівобережжя скинули 7 гранат з таких дронів. Люди зуміли уникнути поразки", - повідомляэ Оперативне командування "Південь".

Також повідомляється, що протягом минулої доби ворог використовував для атак на мірні населенні пункти правобережжя авіацію, зокрема скидав на них керовані авіаційні бомби. Так, тричі окупанти вдарили по Херсонському і Бериславському районах. Є влучання в рекреаційну зону та портову інфраструктуру.

Відео дня

За даними військових, у той же час спостерігалося деяке зниження ворожих артобстірілів.

"За минулу добу ворогом було здійснено близько 60 артилерійських обстрілів, внаслідок яких загинула цивільна особа, ще одна - отримала поранення. Було пошкоджено житлові будинки та приватні автівки. Але ніч пройшла порівняно спокійно для правобережжя", - повідомили у командуванні.

Війна в Україні - актуальні новини

Раніше в оперативному командуванні "Південь" повідомили, що Росія вивела в Чорне море два підводних ракетоносія, споряджених "Калібрами".

Речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, що системи Patriot вже в Україні на чергуванні і вони допоможуть на певних напрямках, де зараз РФ застосовує керовані авіабомби з літаків СУ-35, проте повністю проблему можна вирішити завдяки передачі винищувачів F-16.

Також стало відомо, що поставлені до Німеччини танки Abrams M1A1 для навчання військовослужбовців ЗСУ не будуть використовуватися на війні в Україні.