Українські бійці скоро почнуть навчання на танках Abrams / фото US Army

Поставлені до Німеччини танки Abrams M1A1 для навчання військовослужбовців ЗСУ не будуть використовуватися на війні в Україні.

Як пише Associated Press з посиланням на американських чиновників, замість них США модернізують і передадуть Україні 31 інший танк. Передбачається, що танки якраз будуть готові до того моменту, коли українські бійці закінчать навчання у Німеччині.

Раніше повідомлялося, що США поставлять танки Abrams до Німеччини у травні. За даними AP, йдеться про кінець місяця, а навчання українських військових розпочнеться вже влітку. Планується, що займе воно близько 10 тижнів. Всього мають навчити близько 250 військових.

Відео дня

Нагадаємо, підтвердив інформацію про швидкий старт навчань українських військовослужбовців на танках M1 Abrams міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін. Відповідну заяву він зробив на прес-конференції після засідання Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-11"), яке відбувалося на авіабазі в Німеччині.

Американські танки Abrams для України - подробиці

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив про передачу Україні 31 танка Abrams у січні 2023 року.

Якийсь час по тому в США вирішили знайти способи, якнайшвидше доставити танки Abrams в Україну. У підсумку замість обіцяної версії М1А2 ЗСУ поставлять танки версії M1A1.

Abrams - основний бойовий танк США, серійно випускається з 1980 року.

Танк Abrams версія М1 наразі є одним з найбільш важких танків, його бойова маса перевищила 62 тонн.

За інформацією з відкритих джерел, у 2012 році вартість одного танка Abrams за контрактом для армії США становила 5,5-6,1 мільйона доларів.