Рашисти не відступлять з наших територій до тих пір, поки їх не виб'ють ЗСУ / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Росія готує нову атаку і масштабний наступ на Україну. Путін може спробувати завдати серйозного удару, але стратегічні успіхи Збройних сил України можуть перешкодити його планам.

Як повідомив екс-глава Служби зовнішньої розвідки Микола Маломуж в ефірі FREEДОМ, надалі ситуації на фронті залежить від захисників України. Найближчими тижнями важливо звільнити Херсон, а після цього у ЗСУ вже є інші плани, але вони тримаються в таємниці.

І після цього кривавому диктатору доведеться йти на відчайдушні заходи. 

"І тут Путін змушений буде йти на те, щоб саме припинити війну, вийти з території держави під нашим військовим тиском і під тиском міжнародного потужного формату: і заходу, і можливо навіть Китаю, і Туреччини, і Індії, і інших країн. Тому що загроза вже переростає в глобальну і навіть ядерну. Тому всі країни зацікавлені припинити війну", - зазначив Маломуж.

За його словами, рашисти не відступлять з наших територій до тих пір, поки їх не виб'ють ЗСУ. Путін відчайдушно намагається зберегти свій імідж і не готовий визнавати поразку, а тому він може знову оголосити "часткову" мобілізацію. Важливо дати ворогові відсіч до кінця зими, зазначив Маломуж

"Якщо до цього часу ми ще не розіб'ємо їх на голову, це два-три місяці, то він десь з кінця зими-весни почне нові наступальні операції. Там, де будуть ще тримати фронт. Ось до цієї ситуації потрібно готуватися... Їх буде багато", - вважає екс-глава розвідки.

Звичайно, у РФ стара техніка, ненавчені "мобіки" і провали на фронті. Однак, зазначає Маломуж, Путін готовий до загальної мобілізації, а це куди більша кількість живої сили.

"Але це буде більш затяжна війна. Думаю, що на півроку і більше. Я думаю, що ми будемо вирішувати завдання набагато швидше. Зараз є до цього всі передумови", - додав Маломуж і підкреслив, що для перемоги над РФ потрібно працювати по всіх фронтах, як Україні, так і всьому світу.

Війна РФ проти України: ситуація в Херсоні

Як повідомляв УНІАН, сьогодні Шойгу і Суровікін зробили оголошення про те, що РФ залишає правий берег Херсонської області. Після цього президент України Володимир Зеленський чотири військові адміністрації на Лівому березі Херсонщини.

За словами радника ОП Подоляка, рашисти жорстко намагатимуться затриматися у Херсонській області. Він зазначив, що якщо загарбники не можуть утримати Херсон, то вони будуть максимально руйнувати його з лівого берега.

Після цього стало відомо, що російські окупанти оновлюють старі окопи і риють нові траншеї на Херсонщині та півночі Криму. 

Вас також можуть зацікавити новини: