Орієнтовно РФ могла отримати від КНДР 386,4 тисяч штук 152-мм снарядів / скріншот

OSINT-аналітики Frontelligence Insight вважають, що Росія дійсно могла отримати від Північної Кореї до 1 мільйона артилерійських снарядів.

Як пише військовий портал Defence Express, експерти припускають, що РФ отримала: 70% -152-мм снаряди (орієнтовно 386,4 тисяч штук), 20% - 122-мм снаряди (орієнтовно 211,2 тисяч штук), 10% - боєприпаси інших типів.

З посиланням на супутникові знімки наголошується, що попередньо перевалка цих боєприпасів почалася в серпні 2023 року. При цьому основною перевалочною базою стала 719-а база артилерійського озброєння в Тихорецьку РФ. А для доставки з північнокорейської території використовувався морський і залізничний транспорт та 20-футові стандартні контейнери.

Відео дня

"Що стосується кількості контейнерів у 2000 одиниць, то автори команди Frontelligence Insight чесно визнають, що взяли ці цифри у інсайдерського джерела, але достовірність перевірили, спираючись на відкриті дані. Вони відштовхувалися зокрема від того, що до початку жовтня Білий дім заявляв вже про передачу рашистам 1000 контейнерів зі снарядами від КНДР, але супутникові знімки показали подальшу перевалку БК у Росію з Північної Кореї і після цього періоду", - йдеться у публікації.

Північна Корея відправила Росії снаряди - що повідомлялося

Як писав Bloomberg, з серпня Північна Корея відправили РФ понад 1 мільйон снарядів для артилерії. Повідомлялося, що всього було близько 10 партій озброєнь.

За словами південнокорейського депутата Ю Санг-Бама, Північна Корея також відправила до Росії радників з використання боєприпасів.

Вас також можуть зацікавити новини: