Російські війська вже кілька тижнів штурмують Авдіївку / фото facebook.com_GeneralStaff.ua

Найближчі три тижні можуть чітко показати, якою буде ситуація в районі Авдіївки Донецької області у перспективі.

"Станом на третій тиждень настання російські війська змогли тільки підійти до Авдіївського терикону, а також до залізниці без її перетину. Очевидно, що у росіян під Авдіївкою щось пішло не за планом", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко, передає Minval.az.

За його інформацією російське командування сконцентрувало в районі Авдіївки підрозділи декількох армій (15-у і 30-у ОМСБр, підрозділи "Шторм-Z", БАРС, ТрВ): "Понад 40 тисяч особового складу".

Відео дня

Коваленко впевнений, що для повного оточення Авдіївки цього ресурсу росіянам буде критично не вистачати.

"Якщо російське командування готове і далі посилювати наступ за рахунок ресурсу з інших плацдармів, то воно може досягти своєї мети - захопити Авдіївку за допомогою передислокації туди ще більшої кількості підрозділів з інших плацдармів. Ціною колосальних втрат і втратою контролю над куди більшими територіями", - упевнений він.

При цьому експерт згадав наступ військ РФ на Бахмут:

"Ми були свідками аналогічної картини. Поки росіяни наступали на Бахмут, вони втратили більшу частину Харківської області і правий берег Херсонської області з Херсоном разом. І що їм дав це наступ, крім пафосу для внутрішнього споживання? Нічого, крім колосальних втрат. Така доля російського командування, раз за разом наступати на одні й ті ж граблі".

Штурм Авдіївки - актуальне 

Як писав New York Times, бої за Авдіївку стали найдорожчими для Росії в повномасштабній війні. Зазначалося, що ЗСУ з артилерії в дуже великих масштабах знищують колони російської бронетехніки і піхоту військ РФ ще на підступах до міста.

За даними Інституту вивчення війни (ISW), росіяни кидають на "м'ясні штурми" Авдіївки загони піхоти "Шторм-Z", знищуючи їх особовий склад на 40-70% за лічені дні.

Вас також можуть зацікавити новини: