Росіяни готують теракт на Курській АЕС / фото t.me/allgolobutsky

Росія може готувати "аварію" і навіть вибух на території Курської АЕС, щоб звинуватити в теракті Україну. Про це заявив експерт Олексій Голобуцький. 

"В той час, коли всі обговорюють можливий вибух на Запорізькій атомній, московити починають незрозумілі приготування на одній зі своїх станцій. На території курської АЕС йдуть масштабні роботи, переміщується велика кількість техніки та людей. Враховуючи попередні заяви Кремля, це все цілком може бути підготовкою до спланованої "аварії" і навіть вибуху. Винною, за традицією, оголосять Україну", – написав він у своєму Телеграм-каналі.

За словами Голобуцького, задум росіян доволі простий. Вони звинуватять в аварії Україну та оголосять "удар у відповідь".

Відео дня

"Що це буде – тактична ядерка чи вибух на ЗАЕС, не так вже й важливо. За відсутністю інших козирів, москалі таки можуть зважитися на реальне ядерне протистояння", – резюмував експерт. 

Загроза підриву ЗАЕС окупантами

25 червня очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов заявив, що РФ завершила підготовку до теракту на Запорізькій АЕС. План підриву станції готовий і затверджений.

Раніше заяву про те, що Росія готується до теракту на Запорізькій АЕС зробив президент України Володимир Зеленський. Президент підкреслив, що окупанти використовують станцію як елемент у своїй агресії та прикриває обʼєктом обстріли сусідніх міст. 

Водночас в "Енергоатомі" заявили, що Україна дізнається про можливу аварію на ЗАЕС через декілька годин після того, як щось станеться, коли радіація дійде до датчиків, встановлених на вільній від окупантів територіях. Наразі через дії росіян прямого доступу до радіаційного контролю в України немає.

Вас також можуть зацікавити новини: