Окупанти тиснуть на позиції ЗСУ / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що Росія може здійснити наступ на Донбасі та на якомусь "відволікаючому" напрямку.

В ефірі Радіо Свобода експерт пояснив, що противник наразі готується до наступу і його готовність до цього покаже лише бій. На його думку, це буде весняна кампанія, починаючи з кінця лютого, вони будуть готуватися і чекати погоди.

"Противник ресурсний, ресурсів у них більше, ніж у нас, це факт, особливо в техніці. Нехай вона там десь і старіша, але за кількістю боєприпасів і техніці вони переважають нас. Тому де саме вдарить противник, ми це побачимо, і це покаже розвідка. Я думаю, що це, можливо, буде Донбас і буде дещо відволікаюче, можливо, південь або північ для того, щоб відволікти якусь частину", – сказав нардеп.

Відео дня

На його думку, Росія може зробити наступальну операцію на декількох напрямках для того, щоб Збройні сили України не зрозуміли, де буде основний удар.

"Насправді ситуація зараз складна. Попри те, що там і хто не говорив би, але противник продовжує наступати, продовжує стискати кільце на Бахмуті. І це є дуже складно… я знаю, що вже деякі основні дороги є під обстрілом. І командування буде ухвалювати рішення, як діяти тут далі. Але за моєю інформацією, що там противник все-таки тисне. І так, є проблеми і в нас з боєприпасами на деяких напрямках. Це говорять самі військовослужбовці. Я не знаю, чи це через проблеми логістики, чи через проблеми з керівництвом, яке не може це забезпечити, але є", – підсумував Костенко.

Новий наступ Росії

На думку секретаря РНБО Олексія Данілова, новий масштабний наступ російських окупаційних військ може розпочатися у Харківській чи Запорізькій областях.

Водночас за оцінкою ISW, Росія не має достатньої бойової потужності для успішного великого наступу.

За даними ГУР, російські війська підуть у наступ взагалі на трьох напрямках. Йдеться про Донецьку, Луганську та Запорізьку області.

Вас також можуть зацікавити новини: