"Росія нишком мобілізує всю країну": Воллес запропонував Зеленському відправляти на фронт більше молоді

Колишній міністр оборони Британії Бен Уоллес закликав президента України Володимира Зеленського посилити мобілізацію.

Для протистояння російській агресії президент України Володимир Зеленський має посилити мобілізацію в Україні

Таку заяву зробив колишній міністр оборони Британії Бен Воллес, зазначивши, що зараз країна-агресор збільшує мобілізацію, повідомляє The Telegraph.

"Середній вік бійців на фронті - понад 40. Я розумію бажання президента Зеленського зберегти молодь на майбутнє, але факт — Росія нишком мобілізує всю країну. Путін знає, що пауза дасть йому час для створення нової армії. Тому, як це зробила Британія в 1939-му і 1941-му роках, можливо, час переоцінити масштаби мобілізації України", - зазначає Воллес.

Воллес також закликав партнерів України відправити ЗСУ більше боєприпасів, Storm Shadows, а також далекобійні ракети ATACMS. В результаті Україна матиме успіх на полі бою, не допустить розколу міжнародного співтовариства і не дозволить Путіну виграти час.

"Те, що ми зараз робимо для України, визначить напрямок всієї нашої безпеки на роки вперед", - додав він, зазначивши при цьому, що сьогодні весь світ спостерігає за тим, чи має Захід рішучість відстоювати власні цінності і систему, засновану на правилах.

Мобілізація в Україні

У серпні 2023 року в Міноборони розповіли, чи буде нова хвиля мобіілізаціі в Україні. Міністр оборони України Олексій Резніков на той момент заявляв, що критичної ситуації з мобілізаційним резервом української армії немає, тому потреба в оголошенні нової хвилі мобілізації відсутня. 

У Раді запропонували скасувати відстрочку від мобілізації для студентів з другою освітою.

Зеленський озвучив можливі зміни в процесі мобілізації, давши зрозуміти, чи будуть служити всі.

Секретар РНБО Олексій Данілов розповів про мобілізацію в Україні.

Колишній радник голови ОП Олексій Арестович заявив, що мобілізація в Україні посилюватиметься.

Вас також можуть зацікавити новини: