На думку Зеленського, першочерговим є питання “наведення порядку” у військкоматах та військово-лікарських комісіях / фото president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський розповів, чи планує запроваджувати зміни у процесі мобілізації українців, зокрема, щодо збільшення кількості мобілізованих.

На брифінгу за підсумками третього саміту Кримської платформи глава держави заявив наступне: "Скажу відверто: військові до мене із цим звернулися. Щоб дати можливість більше мобілізовувати".

За його словами, наразі важливим є питання про органи, які здійснюють мобілізацію, та про те, яким чином вони це роблять. Відтак, на думку Зеленського, першочерговим є питання "наведення порядку" у військкоматах та військово-лікарських комісіях. 

Відео дня

"Треба якомога швидше прискорити процес, навести порядок, а потім вже починати розмову про те, щоб щось збільшувати, як це робити, ким і чим", - сказав президент.

Воєнний стан в Україні

17 серпня Зеленський підписав ухвалені напередодні Верховною Радою закони про подовження в Україні дії воєнного стану, а також про продовження терміну проведення загальної мобілізації. Воєнний стан та мобілізацію в Україні продовжили ще на 90 діб. Вони діятимуть щонайменше до 15 листопада 2023 року.

Вас також можуть зацікавити новини: