Росія обрала затяжну війну, ця тактика їх і вб'є, - експерт

Росія намагається грати у тривалу війну, але її армії це зовсім не вигідно.

Про це в інтерв'ю УНІАН розповів військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Російське командування намагається грати в довгу, але розтягування війни не на користь самій російській армії. Вони можуть набирати людей, так. Людський ресурс у них є. Однак, що робити з технікою? У них техніки стає все менше і менше, якість техніки погіршується, і саме в цьому мінус їхньої гри в довгу. Можливо, їм людського ресурсу і вистачить. Але це ніщо, якщо немає підтримки технічної та технологічної компоненти", - зазначив експерт.

Відео дня

Коваленко пояснив, що саме ці компоненти в них зараз зменшуються по своїх можливостях і по якості. Тому на фронті все частіше з'являються гаубиці Д-1 1943 року, Д-44 1944 року, танки Т-54, Т-55 і багато іншого. Крім того, росіяни намагаються компенсувати нестачу вогневого потенціалу, встановлюючи на МТЛБ (радянський багатоцільовий транспортер-тягач) флотські засоби ураження: або бомбомети, або реактивні системи залпового вогню морського типу.

"Це все вказує, що їм вже не вистачає технічної компоненти, а без неї вони не зможуть воювати. Тому війна в довгу - це не їм на користь. Однак вони обрали саме таку тактику. Це парадокс, але вони такі собі самогубці. Вони обирають ту тактику, яка їх і вб’є", - зазначив експерт.

Якщо окупанти сподіваються на проривне технічне рішення, то його в них не буде, впевнений Коваленко. Російський військово-промисловий комплекс не здатний виробляти необхідну кількість технічних рішень, аби задовольнити фронт.

Скільки триватиме війна 

Як повідомляв УНІАН, Росія розраховує завершити війну в Україні до 2025 року. Досягнути цілей "за два-три дні", як відомо, загарбникам не вдалося.

Правозахисники розповіли, що Міністерство праці та соцзахисту РФ нещодавно замовило понад 230 тис. посвідчень для сімей загиблих окупантів, але ця цифра певним чином занижена.

В Україні оцінили наміри Російської Федерації до 2025 року досягти цілей у загарбницькій війні проти українського народу і державності. Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій, Кремль марно шукає шляхи заспокоєння глибинного народу через крах путінської "сво".

Вас також можуть зацікавити новини: