Росіяни поствйно штурмують українські позиції / фото ua.depositphotos.com

Російські окупаційні війська перебувають у стратегічній пастці й не знають, як з неї вийти.

Військовий експерт Петро Черник в ефірі телеканалу "Еспресо" пояснив, що президент РФ Володимир Путін хоче в якийсь спосіб "зацементувати" лінію розмежування. На це він не пошкодує ніякої своєї живої сили.

"Росіяни дуже люблять символізм. На Сході відбуваються класичні піхотні хвилі, там колосальні показники по знищенню особового складу противника. За січень росіяни втратили у живій силі поза 21 тис. - це більше, ніж за усю війну в Афганістані. Вони можуть кинути на забій частину особового складу і по північній лінії", - додав Черник.

Відео дня

За його словами, Путін впевнений, що може на полі бою добитися якогось переговорного процесу з Україною. Водночас експерт впевнений, що якщо росіяни наважаться на наступ, їм буде непереливки.

"Починаючи від Вугледара, а особливо у Сіверська, Бахмутській дузі відбуваються штурмові дії ворога. Штурмові дії і є різновидом наступу. Тобто на східному плацдармі противник здійснює оперативний тиск на наші позиції. Якщо говорити про можливий наступ у бік столиці, то у частині засобів росіяни мають величезні проблеми. На Півночі побудована українська лінія Маннергейма", - зазначив Черник.

Війна в Україні: новий наступ росіян

Українські розвідники вважають, що російські війська підуть у наступ тільки на трьох напрямках. Йдеться про Донецьку, Луганську та Запорізьку області.

Financial Times повідомило, що українській владі передали інформацію про новий наступ Росії, який може відбутися протягом 10 днів

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що в рамках свого можливого наступу окупанти можуть застосувати гібридну тактику. 

"Паніка, страх і знову паніка. А також - масштабні внутрішні інформаційні конфлікти. Саме на це роблять ставку росіяни в межах інтенсифікації гібридного компонента війни", - пояснив він.

Вас також можуть зацікавити новини: