Росія збільшила витрати на оборону на наступний рік на 40% / фото ГУР МО

Росія через війну та поразки на фронті значно збільшує бюджетні витрати на оборонний сектор на 2023-й рік.

Зокрема, 16 листопада Росія здійснила найбільший випуск боргових зобов'язань за один день, залучивши 820 млрд рублів (13,6 млрд доларів), повідомляє Міноборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки у Twitter.

"Це важливо для Росії, оскільки випуск боргових зобов'язань - це ключовий механізм для підтримання витрат на оборону, які значно зросли з часу вторгнення в Україну", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Також сказано, що заплановані Росією витрати на "національну оборону" у 2023 році на рівні приблизно 5 трлн рублів (84 млрд доларів) свідчать про збільшення попереднього бюджету-2023 більш ніж на 40%.

Як зазначає розвідка, емісія боргових зобов'язань коштує дорого в періодів невизначеності.

"Розмір цього аукціону дуже ймовірно вказує на те, що російське міністерство фінансів вважає нинішні умови відносно сприятливими, але прогнозує дедалі більш невизначеним податкове середовище впродовж наступного року", - додали в розвідці.

Війна в Україні: наслідки для Росії

Як повідомляв УНІАН, за розрахунками, які проводилися ще в травні, РФ витрачала на війну з Україною 900 мільйонів доларів щодня.  У цю суму тоді входили виплати солдатам, забезпечення їх боєприпасами і ракетами, а також витрати з ремонту пошкодженої військової техніки.

За даними британської розвідки, масовані ракетні удари по Україні виснажують резерви РФ.

Також повідомлялося, що війна проти України назавжди позбавила Російську Федерацію статусу провідної енергетичної держави.

Вас також можуть зацікавити новини: