Росія втратила свій крейсер "Москва" / фото ru.wikipedia.org

За розрахунками, які проводилися ще в травні, РФ витрачала на війну з Україною 900 мільйонів доларів щодня.  У цю суму тоді входили виплати солдатам, забезпечення їх боєприпасами і ракетами, а також витрати з ремонту пошкодженої військової техніки.

Як йдеться в сюжеті проекту FreeДом, в тому ж таки травні, тобто на той момент за три місяці війни, Росія в цілому витратила на війну 20 мільярдів доларів. А вже в липні сума щоденних витрат на війну в Україні суттєво відрізняється.

За даними видання Forbes, тепер Росія витрачає на день війни проти України близько 400 мільйонів доларів. Найдорожче країні-агресору обходяться снаряди і ракети. По Україні загарбники випускають близько 20 ракет на день, ціна на них приблизно становить від декількох сотень тисяч доларів до 10 мільйонів доларів.  Не варто забувати про ракетні комплекси "Іскандер" по 3 мільйони доларів кожен, а ще "Калібр" по 6,5 млн дол. 

У середньому за день війни Російська Федерація втрачає авіації на суму 60 мільйонів доларів. Танків і бронемашин - на 40 мільйонів. Що стосується техніки часів СРСР, то порахувати цю суму досить складно, але саме цієї техніки у РФ дуже багато.

"Нескладно підрахувати, що сума, що виділяється на війну в Україні, в травні і липні скоротилася на 500 мільйонів доларів, і в першу чергу ця різниця впливає на російських військових, яких через скорочення бюджету на війну просто обманюють", - йдеться у повідомленні.

Журналісти зазначають, що Кремль не виплачує обіцяні виплати російським військовим, пораненим в Україні. Також не отримують кошти родичі ліквідованих на війні росіян.

Чого коштувало тільки потоплення гордості російського флоту-крейсера "Москва", а коштувало це РФ 750 мільйонів доларів. Загалом Україна знищила російський флот на суму понад мільярд доларів. До того ж, Росія вже втратила понад 39 тисяч військових, сім'ям яких потрібно виплачувати гроші.

"Але не варто забувати, що ні сума за травень 900 мільйонів доларів, ні сума за липень у 400 мільйонів доларів не враховує, скільки Росія втратила фінансово через жорсткі економічні санкції, запроваджені проти неї після вторгнення в Україну 24 лютого", - зазначили журналісти.

Раніше повідомлялося, що ЗСУ на Херсонському напрямку знищили командно-спостережний пункт Росгвардії, яка намагалася проводити контрнаступ.

Вас також можуть зацікавити новини: