Ситуація на фронті може скоро змінитися / фото ua.depositphotos.com

Нардеп, секретар комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки, полковник СБУ Роман Костенко заявив, що російські окупанти готуються до весняно-літньої кампанії.

"Враховуючи погодні умови, ворог буде намагатися контратакувати, щоб покращити своє положення. Це стосується всієї території Донбасу, тому що цілі росіян щодо захоплення Донеччини й Луганщини залишаються незмінними. Також Запорізький напрямок для противника є важливим. Тому, що Запорізький напрямок є загрозливим для росіян у разі успішного контрнаступу ЗСУ", - повідомив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

На думку Костенка, ворог може відкрити допоміжний - вже третій - напрямок. Він може бути з півночі, щоб відвернути увагу українських захисників, і не дати нашим підрозділам маневрувати.

Відео дня

"Росіяни готуватимуться, вони точно не перейдуть до оборони. Вони й зараз перебувають в активній фазі та намагаються продавлювати позиції ЗСУ. У перспективі противник намагатиметься наступати, щоб захопити українські території", - підсумував він.

Ситуація на фронті

Станом на середину дня 22 березня ситуація у Бахмуті тяжка, але контрольована. За словами військового ЗСУ Петра Волощенка, окупанти не змогли дійти до Хромового, ми їх відбили звідти. Навіть деякі наші хлопці позаходили в їхні перші окопи.

Такі ж гарячі бої ведуться зараз біля ще одного міста. Ворог намагається оточити Авдіївку вже протягом двох тижнів. Через великі втрати російські окупанти ввели туди ще дві танкові роти. Захоплення цього міста дозволить противнику почати наступальні дії на Вугледарському напрямку, де він вже зазнав гучного провалу.

Як раніше повідомляв Генштаб, за минулу добу знищено 920 російських окупантів в Україні. Загальні бойові втрати противника з 24 лютого 2022 року орієнтовно склали близько 167490 загарбників.

Вас також можуть зацікавити новини: