ЗСУ продовжують контролювати ситуацію у Бахмуті / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Станом на середину дня 22 березня ситуація у Бахмуті тяжка, але контрольована. Окупанти не змогли дійти до селища Хромове біля міста-фортеці.

"Не перестають тривати ці суїцидальні атаки росіян через закидання живою силою. Ворог найбільш сконцентрував свої сили на півночі, північному сході, на сході, де річка Бахмутка. Йому не вдається закрити так зване оперативне оточення. Вони не змогли дійти до Хромового, ми їх відбили звідти. Навіть деякі хлопці позаходили в їхні перші окопи", - розповів в ефірі "Еспресо" військовослужбовець ЗСУ Петро Волощенко.

За його словами, після цього ворог знову перекинув свої сили на південний схід. Волощенко додав, що вже який тиждень триває найзапекліша фаза штурму хвиля за хвилею. Попри це, ЗСУ змогли впоратися поривом окупантів та знищили значну силу їхніх штурмових загонів - і десантників, і вагнерівців.

Відео дня

"Там є клешня знизу, вона вирівнялась по вулиці Корсунській. Але вони там ризикують потрапити в оточення. Уже вимальовується перший удар по цій клешні. Росіяни мали там певні успіхи, зайшли з південного сходу сьогодні вночі. Захопили декілька п'ятиповерхівок і просунулись по вулиці, але наші хлопці завдали контрудару. Ми їх звідти вибили і вибили ще глибше, у поля. Вони знову в оперативному просторі для нашої авіації, для наших "птахів", які корегують і наводять вогонь", - поділився військовий.

Ситуація у Бахмуті

За даними розвідки Британії, наразі залишається загроза оточення міста-фортеці Бахмута Донецької області із півночі та півдня. Однак завдяки контратакам Збройних сил України тиск на місто слабшає.

Екс-заступник начальника Генерального штабу Збройних сил України генерал-лейтенант Ігор Романенко спрогнозував "прояснення" ситуації довкола Бахмута за "тиждень-два".

Вас також можуть зацікавити новини: