Росіяни можуть взяти Одесу в" котел", попередив Роман Світан / фото REUTERS

Після закінчення "зернової" угоди у двадцятих числах жовтня російські військові можуть атакувати Одесу з моря.

Тривожний прогноз озвучив військовий експерт, полковник Збройних сил України у запасі та військовий льотчик-інструктор Роман Світан.

Також він припустив, що 20-тисячне угруповання окупантів на правобережній частині Херсонської області не збирається залишати Херсон та може рушити у бік Одеси, попри усі зусилля ЗСУ зі знищення ворожого угруповання на Херсонському напрямку.

"Брати Миколаїв їм немає сенсу. вони (росіяни) будуть його обходити, якщо буде поставлено таке завдання", – зазначив він.  

За словами Світана, далі росіяни підуть або на порт "Південний", або на Вознесенськ, а звідти – на переріз траси "Київ-Одеса", щоб зробити спробу взяти Одесу в "котел".

При цьому експерт акцентував увагу на розгойдуванні ситуації у Молдові і останніх ударах РФ по Одесі іранськими дронами-камікадзе.

Росія планує захоплювати Харків і Одесу: чи є у РФ шанси

Раніше повідомлялося, що росіяни вже два тижні атакують південні області України іранськими дронами.

Днями Bloomberg повідомив, що Росія після проведення "часткової" мобілізації планує перехопити ініціативу і відправитися на Харків і Одесу.

В Одеській обласній військовій адміністрації оцінили ці ризики, заявивши що у росіян немає жодних шансів захопити Одесу.

Як заявив офіцер ЗСУ Валерій Прозапас, росіяни ніколи не зможуть захопити Миколаїв і Одесу.

Військовий експерт Олег Жданов висловив упевненість, що шанси в Росії на захоплення Одеси або Харкова мінімальні.