В Одесі оцінили ризик захоплення міста росіянами / фото REUTERS

У росіян немає жодних шансів захопити Одесу.

Упевненість у цьому висловив речник голови Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук на брифінгу у Медіацентрі Україна, коментуючи інформацію агентства Bloomberg.

"Ми розуміємо свою стратегічність. Ми розуміємо, що ми морські ворота держави. Система оборони удосконалюється кожного дня. Вона вибудовувалася із 24 лютого так, щоб жоден ворог не зміг сюди ні суходолом, ні морем проникнути", - наголосив Сергій Братчук.

"Сьогодні, коли ми говоримо про морську десантну операцію, ризик цей залишається, адже є Чорноморський флот РФ. Але наразі немає приготувань до цієї дуже коштовної операції. Крім того, вона має бути забезпечена, ця десанта операція: з суходолу або з повітря. На суходолі просування ворога немає, навпаки, на південному напрямку, хоч повільно, але просуваються наші ЗСУ", - додав він.

Росія планує захопити Одесу: що відомо 

Нагадаємо, за даними інформагенства Bloomberg, у Кремлі все ще сподіваються перехопити ініціативу на полі бою і, після проведення мобілізації, знову рушити армією на Харків і Одесу.

Наразі загарбники атакують південні регіони іранськими дронами.

Офіцер ЗСУ Валерій Прозапас заявив, що росіяни ніколи не зможуть захопити Миколаїв та Одесу.

У кінці липня в Міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що російські окупанти не мають змоги захопити Одесу морським десантом. Спроби Росії знищити протикорабельний потенціал України були безуспішними, а Чорноморський флот РФ перебуває під постійною загрозою.