На фронті стало трохи спокійніше, ніж звичайно / фото t.me/V_Zelenskiy_official

На фронті спостерігається відносне затишшя в порівнянні з попередніми місяцями. За добу ворог атакував всього 19 разів, але географія атак дещо незвична. Про це йдеться в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ.

Так, вперше за довгий час росіяни пішли в атаку на Шахтарському напрямку – в районі Великої Новосілки, що на захід від Вугледара. Також тривають атаки на Куп'янському напрямку, який також активізувався лише в останні дні. Там ворог безуспішно намагався наступати в районі Масютівки. 

Традиційно гарячим залишається Бахмутський напрямок, де війська агресора безуспішно намагалися наступати на північний схід від Оріхово-Василівки і в напрямку Іванівського. У районі Мар'їнки вчора було найважче-там за добу відбито 12 ворожих атак.

Відео дня

Незвично спокійно виявилося на Авдіївському напрямку. Після більш ніж року безперервних боїв вчора ворог взагалі не робив атак на цій ділянці фронту. Аналогічне затишшя спостерігалося і на Лиманському напрямку.

Війна в Україні - останні новини 

У ніч на понеділок, 29 травня, російський агресор зробив чергову повітряну атаку проти України. Росіяни застосували баражуючі боєприпаси "Shahed" і крилаті ракети, ймовірно Х-101/555. Всього силами і засобами ППО було виявлено і знищено понад 40 повітряних цілей.

У свою чергу Україна завдає ударів по військових об'єктах окупаційної армії. Так, напередодні була атакована база російських загарбників у селищі Юр'ївка під Маріуполем. На опублікованих в мережі кадрах чути звуки вторинної детонації. Повідомляється про" вивантаження трупів росіян "у сусідньому Нікольському, де окупанти зробили собі"лігво".

Вас також можуть зацікавити новини: