В Україні оголошено повітряну тривогу / фото ua.depositphotos.com

У ніч на понеділок, 29 травня, в ряді областей України звучить повітряна тривога через ймовірність чергової російської атаки.

Зараз на карті тривог "почервоніли" Херсонська, Миколаївська, Кіровоградська, Черкаська, Полтавська, Сумська, Чернігівська, Київська та Донецька області. На Луганщині та в окупованому Криму відбою тривоги не було вже тривалий час.

Оновлено о 00:57: Тривогу оголосили у Житомирській області.

Відео дня

Оновлено о 01:00: У Київській обласній військовій адміністрації повідомляють про небезпеку застосування БпЛА. "Сили протиповітряної оборони вже працюють. Ні в якому разі не знімайте роботу наших захисників та не викладайте в мережу. Залишайтеся в укриттях до закінчення повітряної тривоги", - йдеться у повідомленні.

У Київській міській військовій адміністрації зазначають, що на підступах до Києва працює ППО.

Тим часом голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук написав: "Десь через годину плюс-мінус може бути дуже голосно. Віримо в наше ППО і пам'ятаємо основні правила".

Оновлено о 01:15: Керівник офісу президента Андрій Єрмак закликав українців не ігнорувати тривога та не знімати роботу протиповітряної оборони.

Оновлено о 01:20: Тривога звучить тепер і у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій та Одеській областях.

Оновлено о 01:45: Тривогу оголосили у Вінницькій, Хмельницькій, Рівненській та Чернівецькій областях.

У Вінницькій обласній військовій адміністрації повідомляють, що на території області працює протиповітряна оборона.

Оновлено о 02:20: В оперативному командуванні "Південь" повідомляють, що росіяни атакують Одесу з повітря. "Йде бойова робота. Можливо кілька хвиль атаки", - йдеться в повідомленні.

Місцеві жителі повідомляють про вибухи.

Оновлено о 02:40: Тривогу оголосили у Волинській, Тернопільській та Івано-Франківській областях

Оновлено о 02:50: Наразі повітряна тривога лунає на всій території України.

Оновлено о 03:15: У низці областей повідомляють про вибухи. Поки невідомо, місцеві жителі чують протиповітряну оборону чи "прильоти".

Оновлено о 03:20: Мер Києва Віталій Кличко повідомив про вибух в Голосіївському районі столиці. "Всі служби прямують на місце. Подробиці - згодом. Будьте в укриттях!" - додав він.

Оновлено о 03:23: У КМВА повідомляють, що у Києві працює ППО. Кличко підтверджує нові вибухи.

Оновлено о 03:35: Мер Києва повідомив про збиття ракети. "Біля Києва збили ракету. Працює протиповітряна оборона", - написав він.

Оновлено о 03:45: У Хмельницькій ОВА підтвердили, що в області пролунали вибухи.

Тим часом у КГВА повідомляють, що у Голосіївському районі столиці впали уламки. Це сталося в одному із дворів, є постраждалі.

Оновлено о 03:52: У Києві ще два вибухи – у Подільському та Святошинському районах. За попередньою інформацією, внаслідок падіння уламків сталося займання приватного будинку, пише Кличко.

У Львівській області працює ППО, повідомляють у Львівській обласній військовій адміністрації.

Тим часом у КМВА повідомляють, що інформація щодо падіння уламків в одному з дворів Голосіївського району з потерпілими не підтвердилася.

Оновлено о 04:15: Кличко повідомляє, що на всіх місцях викликів, куди поїхали столичні медики, потерпілих наразі не виявлено.

Тим часом у КМВА показали наслідки падіння уламків у Подільському районі.

Після перевірки інформація про падіння уламків в одному із дворів Голосіївського району з постраждалими не підтвердилася.

У Святошинському районі на зараз - без постраждалих та серйозних руйнувань.

Також опубліковано фото наслідків падіння уламків у Подільському районі.

фото КМВА

Оновлено о 04:30: Мер Києва повідомив, що медики та рятувальники виїхали на повідомлення про вибух по задимлення у Шевченківському районі. На місці виявилося, що у людей пригоріла їжа на плиті. 

Оновлено о 05:10: У КГВА розповіли деталі вже 15-ї атаки на Київ з початку травня. "Терористи усіма силами намагаються здійснити ураження ключових для себе цілей і одночасно виснажити ресурси нашої ППО. Також цими постійними нападами противник прагне тримати в глибокому психологічному напруженні цивільне населення", - йдеться у повідомленні.

За попередньою інформацією, росіяни застосували боєприпаси "Shahed". Практично одночасно з району Каспію російські ТУ-95МС здійснили пуски крилатих ракет, ймовірно, Х-101/555.

Загалом силами та засобами ППО було виявлено та знищено понад 40 повітряних цілей. "Удари по Києву не допущені! Дякую протиповітряній обороні за чудову роботу", - написав начальник адміністрації Сергій Попко.

Внаслідок падіння уламків у Подільському районі пробило дах житлового будинку, обійшлося без жертв. Інформація про постраждалих наразі не надходила.

Оновлено о 05:15: По Україні пішли відбої повітряної тривоги.

Вас також можуть зацікавити новини: