Експерт назвав величезні втрати ворога під час боїв за Авдіївку / колаж УНІАН з фото t.me/magomedov_mus і скріншоту

Російські окупанти провалили перший дедлайн щодо захоплення міста Авдіївка Донецької області й зазнали колосальних втрат.

Майор запасу української Нацгвардії, ветеран російсько-української війни - військовий експерт Олексій Гетьман в ефірі каналу "FreeДом" розповів, що супротивники мали до 14 грудня захопити Авдіївку - в цей день проходила "пряма лінія" російського диктатора Володимира Путіна.

За його словами, "це якраз був той перший дедлайн, який вони встановлювали, щоб... Путін міг розповісти про якісь успіхи на полі бою". До цього дня вони мали захопити Авдіївку. Тому були такі масовані "м'ясні" атаки. Зараз їм поміняли дедлайн. Наступний крайній термін - 15-17 березня наступного року...", - додав співрозмовник.

Відео дня

Гетьман також висловився про втрати РФ під час спроб штурму Авдіївки. Офіцер зазначив, що країна-агресор могла втратити понад 20 тисяч загарбників. "Стосовно 13 тис. ліквідованих окупантів. Вже кілька разів обговорювалася ця цифра, вона взята по мінімуму. Є й інші дані, що ця цифра приблизно в два рази більша. Тобто це може бути 20-25 тис. убитими, пораненими", - сказав експерт.

У центрі уваги Авдіївка сьогодні, - новини останньої години

Росіяни восени поточного року почали активно намагатися захопити Авдіївку. Українська сторона повідомляла, що ворог активно використовує піхоту, тобто здійснюються так звані "м'ясні" штурми. 

Росія зазнає величезних втрат. На початку грудня Олексій Гетьман говорив, що втрати ворога на Авдіївському напрямку на 25% більші, ніж були під час штурму міста Бахмут.

Військовий оглядач Денис Попович говорив, що Володимир Путін постійно вимагає від російського військового керівництва захопити якісь українські землі. Експерт поділився, що зараз диктатор хоче, щоб до президентських виборів в Росії (заплановані на 17 березня 2024 року) росіяни окупували Авдіївку та Куп'янськ.

Американський Інститут вивчення війни (ISW) повідомляв, що росіяни нібито мають "успіхи" біля Авдіївки. Очільник Авдіївської міської військової адміністрації Віталій Барабаш 16 грудня стверджував, що вороги мають такий незначний "успіх", що це більше схоже на збільшення сірої зони.

Вас також можуть зацікавити новини: