ЗСУ зірвали плани РФ на сході / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Росіяни стягнули величезні сили на схід України і спробували влаштувати новий великий наступ, але загрузли в обороні ЗСУ на Лимансько-Куп'янському напрямку. Навряд чи у окупантів вийде там сильно просунуться, вважає військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

"Я схиляюся до того, що це спроба відтягнути наші війська з наступу на півдні, зробити якийсь удар для того, щоб прорвати нашу оборону, вийти в тил... Але вони з початку року намагалися проводити свої наступальні дії, задіявши більшу кількість артилерії, сил і засобів, і у них це не дуже виходило. Чому раптом має вийти зараз?" - зазначив він.

За його словами, там дійсно сконцентроване серйозне угруповання армії РФ, йдуть важкі бої, але загарбники використовують неактуальну тактику і слабо мотивовані.

"За якістю техніки, не за кількістю, вони нам програють", - додав Гетьман.

Війна в Україні-Актуальні новини

Як повідомляв УНІАН, Сили оборони України продовжують вести наступальні дії північніше та південніше міста Бахмут на Бахмутському напрямку. Росіяни чинять потужний опір, застосовують резерви, але зазнають втрат.

За даними Генштабу, за минулу добу українські захисники та захисниці ліквідували ще 680 російських окупантів. Загальні Бойові втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року становлять близько 240 тисяч 690 чоловік особового складу.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) повідомили, що за останню добу сили оборони України вели контрнаступальні операції як мінімум на трьох ділянках фронту та просунулися вперед.

Вас також можуть зацікавити новини: