В РФ заявили про падіння українського літака під Брянськом / "База"

Російські пропагандистські ЗМІ заявили, що у Брянській області нібито впав український легкомоторний літак.

Як повідомляють кремлівське "РИА-Новости", Телеграм-канал "База", а також низка інших російських пабліків, пілота літака нібито затримано.

"У Брянській області розбився легкомоторний літак. Пілота затримано", - передають пропагандисти з посиланням на прикордонне управління ФСБ.

Відео дня

Українська сторона наразі не коментує цю інформацію. Росіяни натякають, що літак нібито був військовим.

Оновлено о 19:57. Канал Mash опублікував фото нібито українського пілота з літака, який впав. Невідомий чоловік у кепці, хоч пілоти літають у шоломах.

Нібито український пілот / t.me/breakingmash

Оновлено о 20:03. За даними каналу Mash, під Брянськом нібито впав Аеропракт А-22 "Летюча лисиця". За версією росіян, він летів у бік нафтопроводу "Дружба". Ймовірно для скидання бомби.

"Затриманий пілот вже перетинав кордон РФ - у парі з ще одним Аеропрактом він намагався скинути бомбу на стільникову вежу. Тоді літакам вдалося втекти. Сьогодні А-22 аварійно сів у Брянській області – пілот затриманий", - йдеться у повідомленні.

Оновлено о 20:14. Канал "База" опублікував перші кадри з місця аварійної посадки нібито українського літака. Борт сів посеред поля. Поблизу нібито знайшли присипані землею бронежилет та автомат.

Бронежилет / "База"
Автомат / "База"

Росіяни заявили, що пілот намагався втекти, але його затримали спецслужби.

Ситуація у Брянській області

Поки в Москві ще вважають, що війна далеко, прикордонні регіони Росії на власному досвіді відчувають відголос бойових дій, зокрема у Брянській області. Нещодавно там невідомий безпілотник атакував будівлю військкомату. 

А 2 березня в РФ стався справжній переполох. ФСБ заявила, що у Брянську область зайшла велика "українська ДРГ". За версією РФ, ДРГ нібито зайшла в населені пункти Сушани та Любечани (Російська Федерація) з українського кордону

Росіяни влаштували екшн через цю подію. Версії обростали неймовірними новинами про бій з гучними вибухами та шкільним автобусом в заручниках. Згодом влада змушена була спростовувати фейки пропагандистів. 

Насправді ж у Брянську область зайшли воїни Російського добровольчого корпусу. Учасники руху уточнили, що ніякої загрози цивільному населенню їх формування не несе, головна мета дій корпусу довести Путіну, що росіяни для нього не раби. Постраждав тільки один російський прикордонник.

Вас також можуть зацікавити новини: