У ЗСУ розповіли про долю розбитої 155-ї бригади армії РФ / скріншот

Російську елітну 155-ту бригаду морської піхоти, яку нещодавно розгромили на Вугледарському напрямку, не вивели з Донецької області. Натомість її обʼєднали з іншою бригадою армії РФ.

"Ми отримали повідомлення про те, що 155 та 40 бригади армії РФ не вивели з окупованих територій України. Натомість їх обʼєднали в одну бригаду та залишили на території окупованої Донеччини. Також до них підвезли підкріплення у понад 43 автобусів, які були помічені у Мелітополі. В основному це мобілізовані росіяни", – розповів речник Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський в ефірі телеканалу "Еспресо". 

Дмитрашківський також підтвердив інформацію про те, що у найманців ПВК "Вагнер" бракує боєприпасів та медикаментів. Через це на лінії фронту поменшкало "вагнерівців".

Відео дня

"Цю інформацію підтверджують також полонені "вагнерівці". Також вони розповідають про суперечки між найманцями та військовослужбовцями регулярної армії РФ. Зараз "вагнерівців" мало спостерігаємо на лінії фронту, адже в них немає чим воювати", – зазначив він. 

Війна Росії проти України: актуальні новини

Українські захисники за добу 20 лютого 2023 року ліквідували 760 російських окупантів. Загалом втрати ворога вже перевищили 144 тисячі осіб.

За даними ГУР, в Росії готуються до масової мобілізації студентів очної форми навчання. Набір "гарматного м'яса" в РФ, ймовірно, будет проведено до 1 квітня.

Крім того, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив, шо президент Росії Володимир Путін не хоче миру, він готується до нового наступу в Україні. Генсек НАТО вкотре наголосив на необхідності підтримки України.

Вас також можуть зацікавити новини: