Як Росія намагається русифікувати українських дітей / фото ua.depositphotos.com

У Херсонській області російські окупанти примушують вчителів та дітей виконувати гімн Росії під час перерви між уроками.

Як повідомляють у Центрі національного спротиву, така пропагандистська робота ведеться у селі Стрілкове (Генічеський район). Окупаційна адміністрація наказує працівникам та учням закладів освіти виконувати гімн та вивчати конституцію Російської Федерації.

У Центрі нагадують і про обов'язкові позакласні заняття, які називають "Разговоры о важном". Їх проводять класні керівники з "патріотичними" методичками. Водночас школярам забороняють відвідувати українські онлайн-уроки, погрожуючи батькам штрафами.

Відео дня

"Окупантам надважливо створювати у свідомості людей світ задзеркалля для виправдання шкоди, яку наносить російська воєнна машина. Відтак заклади освіти на ТОТ перетворились в осередки пропаганди, яка не має нічого спільного з навчанням", - відзначається у повідомленні.

Російська пропаганда в українських школах

Нагадаємо, що під час "Разговоров о важном" школярам розповідають, що Росія "рятує їх від нацистів", а українські території насправді "завжди були російськими".

Нещодавно мер Мелітополя Іван Федоров розповів, що маленький українець заспівав на уроці гімн України, коли від них вимагали виконати російський.

За даними уповноваженого ВР з прав людини Дмитра Лубинця, Росія  відкриває на окупованих територіях відділення "юнармії".

А у Маріуполі у дітей в телефонах шукають проукраїнські групи та "нацистську" символіку, повідомляли у міськраді міста.

Вас також можуть зацікавити новини: