У Міністерстві Шойгу обійшлися сухим коментарем з приводу втрат Росії на Вугледарському напрямку / t.me/CinCAFU

Становище російських військ у Павлівці на Вугледарському напрямку, ймовірно, жахливе.

Західні аналітики з Інституту вивчення війни (ISW) пояснюють, що на це вказує тон, з яким "воєнкори" критикують Міноборони РФ (щось схоже було з втратами ЗС РФ під час форсування Сіверського Донця у травні) і публічну відповідь міністерства Шойгу. 

У відомстві обійшлися сухим коментарем з приводу втрат Росії на Вугледарському напрямку, тоді як рашистські блогери цим фактом були обурені. 

Відео дня

Як зазначають аналітики, "публічна відповідь Міноборони Росії на обурення "блогерів" вказує на те, що деякі пропагандисти мають значні важелі впливу на МО РФ в інформаційному просторі, а також припускає, що ситуація в Павлівці досить жахлива, щоб вимагати відповіді".

Втрати росіян на Вугледарському напрямку

Напередодні ряд рашистських блогерів опублікували лист 155-ї бригади ЗС РФ, в якому військові скаржилися на своє командування, яке кинуло їх, за словами самих окупантів, у безперспективний наступ у Павлівці.

Морпіхи писали, що їх "кинули в незрозумілий наступ генерал Мурадов і його корефан земляк Ахмедов заради того, щоб Мурадов заробив бонуси перед (главою Генштабу РФ) Герасимовим". 

Росіяни також повідомляли, що втратили за чотири дні "близько 300 осіб убитими, пораненими і зниклими безвісти".

У відповідь в Міноборони РФ заявили, що наступ морських піхотинців ефективний, а втрати "не перевищують 1% бойового складу": "За рахунок грамотних дій командирів підрозділів втрати морпіхів за даний період не перевищують 1% бойового складу і 7% пораненими, значна частина яких вже повернулися в стрій".

Український президент Володимир Зеленський, своєю чергою, зазначив, що "Донецька область залишається епіцентром найбільшого божевілля окупантів - вони гинуть сотнями щодня". 

Вас також можуть зацікавити новини: