Росіяни прожовжують бити по Вугледару на Донеччині / фото УНІАН, Віктор Ковальчук

Російські окупанти вже девʼяту добу ведуть інтенсивні обстріли Вугледара Донецької області. У місті пошкоджені 100% будинків. 

Як розповів заступник голови Вугледарської військової адміністрації Максим Вербовський в ефірі "Еспресо", ситуація в місті складна, але контрольована українськими військами. 

"21 січня ворог намагався прорвати оборону ЗСУ та оточити місто з південного сходу, з села Микільське. Окупанти зайняли селище Дачне. Також ворог намагався прорвати оборону з села Павлівка", – розповів він.

Відео дня

За словами Вербовського, росіяни застосовують для ударів по Вугледару авіацію та артилерію. 

"Противник з артилерії та авіації гатить по місту. Застосовує "Град" і "Сонцепьок". У місті пошкоджено 100% будинків, зруйнована майже вся інфраструктура та комунальні підприємства. З середини березня у місті немає комунікацій. Немає опалення, води, світла, зв'язку. У Вугледарі залишається ще 500 людей, люди ховаються по підвалах", – наголосив він. 

Ситуація в Донецькій області

Начальник ГУР МО Кирило Буданов упевнений, що в 2023 році Росія зосередиться на повній окупації Донецької та Луганської областей.

Водночас на напрямку Авдіївки Донецької області спостерігається "напружене затишшя", російські окупанти готуються провести повну ротацію так званих "мобіків" на регулярні війська армії РФ. Голова ВЦА Авдіївки Віталій Барабаш зазначив, що Донецьк "весь зелений", тобто заповнений військами окупантів.

Крім того, ворог продовжує зазнавати великих втрат. За даними Генштабу ЗСУ, 28 січня до одного з моргів в окупованій Горлівці Донецької області привезли близько 20 тіл загиблих окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: