Володимир Путін і Сергій Миронов

Голова партії "Справедлива Росія" Сергій Миронов, який є близьким соратником кремлівського диктатора Володимира Путіна, визнав, що Росія постачала на Донбас зброю з 2014 року.

"З 2014-го партія СРЗП поставляє в Донбас не тільки медикаменти та продукти харчування. Скажу акуратно: ми поставляємо продукцію подвійного призначення. Сьогодні про це можна говорити відкрито. Ми допомагаємо всім тим, хто зі зброєю в руках захищає право говорити рідною російською мовою", – написав він у Twitter.

Як відзначив журналіст Денис Казанський у своєму сюжеті, таким чином Миронов відкрито визнав, що Росія постачала на Донбас не тільки гуманітарну допомогу, а й продукцію подвійного призначення, тобто зброю або компоненти для створення зброї та військової техніки.

Відео дня

"Ось і відповідь на питання "де ви були 8 років". Вісім років Росія вела війну на Донбасі, перетворюючи цей регіон на руїни і перетворюючи життя людей на нескінченне пекло", – написав журналіст.

За його словами, соратник Путіна не відкрив якісь раніше невідомі факти, він лише підтвердив, що і так давно було відомо.

Соратник Путіна відкрито визнав, що РФ постачала зброю на Донбас з 2014 року / скріншот

"Весь цей час Росія заявляла, що вона не бере участь у бойових діях на Донбасі, що там нібито воюють якісь шахтарі і трактористи, які зброю, танки та іншу техніку десь знайшли... Путін заявляв, що Росія не є стороною конфлікту на Донбасі", –нагадав Казанський.

Війна в Україні: останні заяви Путіна

Сьогодні, 8 грудня, Путін звинуватив Україну у тому, що російська армія обстрілює критичну інфраструктуру країни:

"Зараз багато шуму з приводу наших ударів по енергетичній інфраструктурі сусідньої країни. Так, ми робимо це. Але хто почав? Хто вдарив по Кримському мосту, хто підірвав лінії електропередачі з атомної електростанції Курська, хто не подає воду в Донецьк?".

7 грудня Путін заявив, що війна в Україні може стати "тривалим процесом". Він назвав "значущим результатом" розв'язаної проти України війни "появу нових територій".

Крім того, Путін видав, що "загроза ядерної війни наростає, чого гріха таїти": "Росія не застосує ядерну зброю першою, але якщо не застосує першою, то, значить, і другою не застосує".