Путін вибухнув новими дивними заявами / Скріншот

Президент Росії Володимир Путін заявив, що війна в Україні може стати "тривалим процесом". Такою заявою він відзначився під час засідання Ради з розвитку громадянського суспільства та прав людини.

При цьому глава країни-агресора назвав "значущим результатом" розв'язаної проти України війни "появу нових територій". Також Путін заявив, що "Азовське море стало внутрішньою водоймою РФ":

"СВО, може, і тривалий процес,.. але поява нових територій - значущий результат для Росії. Це серйозне питання. Ну, що вже приховувати: й Азовське море стало внутрішнім морем РФ... Ще Петро Перший боровся за те, щоб вийти до Азовського моря".

Втрати РФ у війні проти України

Зазначимо, що на початку повномасштабного вторгнення в Україну в Росії заявляли, що вони візьмуть "Київ за три дні". Тепер, бачимо, риторика кардинально змінилася.

Також не надає впевненості російському командуванню і той факт, що вони ганебно втекли з Херсона – єдиного обласного центру, що змогли окупувати росіяни з початку повномасштабної війни.

Крім того, Росія не може досягти успіху й на інших напрямках: у вересні під час контрнаступу ЗСУ звільнили Харківську область, майже повністю деокуповано Миколаївську.

Зараз найзапекліші бої йдуть у Донецькій та Луганській областях. Епіцентром справжнього "пекла" став Бахмут.

Станом на 7 грудня російська армія втратила живою силою в Україні 92 тисячі 740 осіб.

Вас також можуть зацікавити новини: