'Спецоперація' Путіна вже затягнулася, він готує війну на виснаження - Жданов

Війна Росії проти України вже затягнулася. Нещодавно російський диктатор Володимир Путін констатував цей факт під час свого виступу. Тепер він хоче вести війну на виснаження.

Як заявив військовий експерт Олег Жданов в інтерв'ю OBOZREVATEL, практично все літо та більшість осені в Україні велася позиційна війна. Зараз Росія хоче війну на виснаження, і це цілком очікувано.

"Він (Путін - УНІАН) намагатиметься вичавити з Росії весь військовий потенціал для того, щоб вести війну з нами на виснаження. Це цілком очікувано. І для нього це єдиний вихід, бо наступального потенціалу російська армія більше не має. На одній ділянці, в районі Бахмута чи Авдіївки вони можуть створити ще якусь загрозу наступу, але лише загрозу. На інших ділянках вони ведуть тверду оборону", - заявив Жданов.

Відео дня

Експерт впевнений, що у другій половині грудня Путін проведе мобілізацію, хоч і заперечує це. Військкоми розносять повістки.

Переламати ситуацію на полі бою українському війську допоможе необхідна кількість конкретного озброєння великої дальності. "Тоді ми можемо переламати цю ситуацію і справді розраховувати на ранній розгром російської армії на полі бою", - впевнений експерт.

Жданов наголосив, що Путін виснажує свою армію. Такі процеси загрожують не просто втратою обороноздатності РФ, а й може спровокувати громадянську війну та розпад Російської Федерації.

"Так, саме до цього йде. Мається на увазі відсутність оборонного потенціалу, тому що я сумніваюся, що друга хвиля мобілізації буде успішнішою за першу. І настрої в Росії вже не ті. Люди хоч і підтримують здебільшого війну з Україною, але вони вже починають ставити запитання: зачекайте, чому ми повинні йти в бій, якщо є непереможна і легендарна армія. Де вона? Це головне питання – де наша армія. Відповідно, це і позначатиметься на якості набору", - додав Жданов.

Війна в Україні – актуальні дані

Росіяни зосереджують сили на захопленні Донецької області та утриманні логістичних шляхів у Луганській області. Важкі бої тривають на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Протягом доби ЗСУ відбили атаки ворога в районах населених пунктів Площанка, Невське, Білогорівка Луганської області та Яковлівка, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Опитне, Курдюмівка, Дружба, Невельське, Побєда і Новомихайлівка на Донеччині.

За словами голови Луганської ОВА Сергія Гайдая, українські бійці уже впритул підійшли до Кремінної.

Разом з тим продовжується навчання "мобіків" на території Білорусі.  

З початку повномасштабного вторгнення ліквідовано вже 93 760 окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: