Світан пояснив, чому ЗСУ майже щодня підривають склади зі снарядами в Криму / фото скріншот відео

Збройні сили України практично щодня підривають переповнені склади зі снарядами окупантів на території Криму, оскільки ті готувалися обороняти півострів на випадок оперативного оточення і завезли туди дуже багато боєприпасів. Про це в ефірі 24 канала заявив військовий експерт Роман Світан.

"Кожен день вже другий тиждень в Криму горять переповнені склади. Вони готувалися до знищення Кримського мосту, наситили Крим великою кількістю боєприпасів, припускаючи, що Крим буде в оперативному оточенні і доведеться захищатися, тому переповнили склади... це буде постійно, поки всі російські військові склади в Криму не вигорять, ЗСУ не заспокояться", - сказав він.

За словами експерта, зараз стоїть завдання знищити всі склади боєприпасів на окупованому півострові, а потім Сили оборони "візьмуться" за паливоприймачі і більш дрібні об'єкти, яких там близько 150 штук.

Відео дня

Також він вказав, що Крим практично неможливо перекрити засобами протиповітряної оборони. Там є деякі напрямки, де окупанти реально створили ешелоновану оборону, а є напрямки, де просто нікого немає і можна летіти скільки завгодно.

"Вони прикривають в основному військові об'єкти. Щоб розкрити ППО військового об'єкта, іноді використовується збільшена кількість безпілотників. Якщо коефіцієнт пересичення такий, що ЗРК може працювати по 10 цілям, то запускається 20... вони можуть реально збивати їх багато, але навіть якщо один проходить, він і підриває склади", - сказав Світан.

Удари ЗСУ по об'єктах РФ у Криму - що відомо

Минулого тижня в Криму було достатньо вибухів після атак безпілотниками. 

Рано вранці 19 липня сталися вибухи в Кіровському районі біля села Кринички після "прильотів" на територію Старокримського полігону на сході півострова, де сталася детонація боєприпасів.

22 липня сталася детонація складу боєприпасів у Жовтневому.  А сьогодні, 24 липня, сталося попадання в склад боєприпасів в Джанкойському районі.

Вас також можуть зацікавити новини: