Пригожин показав, як ЗСУ оточать "Вагнер" під Бахмутом / скриншот

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин детально показав на карті, як Збройні сили України оточать його найманців навколого Бахмута Донецької області, а потім підуть деокуповувати інші міста Донбасу.

Про плани ЗСУ Пригожин розповів у розмові з російським пропагандистом. Він розкрив карту і продемонстрував, де зосередилися українські сили і як саме вони оточать підрозділи "Вагнера".

"В українців основне завдання - утримати ці рубежі (поблизу Бахмута - УНІАН) і, користуючись тим, що вони ці рубежі втримують, піти далі, спробувати підрізати підрозділи ПВК "Вагнер". Підрозділи ПВК "Вагнер" охоплюють угрупування ЗСУ в Бахмуті, все стискають і стискають, а завдання угрупування ЗСУ - охопити у цей час підрозділи ПВК "Вагнер", - сказав Пригожин.

Він зауважив, що після оточення "Вагнера" ЗСУ переріжуть лінію оборони окупантів і підуть кількома угрупуваннями звільняти Донбас за кількома напрямками: Лисичанськ-Сіверськ, Дебальцеве, Луганськ. Це фактично розріже "ЛНР" та "ДНР" між собою.

Схожим чином, за словами Пригожина, ЗСУ зроблять на Запорізькому напрямку, блокуючи Крим та звільняючи Маріуполь.

Оточення "Вагнера": що відомо про плани ЗСУ

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний наголосив, що оборона Бахмуту є ключовою у стійкості всього фронту. Однак главком не вдавався у подробиці планів ЗСУ.

Останнім часом на оборону Бахмута кинули найбільш професійні українські сили. Як повідомляв NYT, російські війська наблизилися до оточення міста, а деякі українські підрозділи вийшли звідти. Однак нові штурмові сили ЗСУ пішли в контрнаступ та відтіснили загарбників.

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин поскаржився міністру оборони РФ Сергію Шойгу, що Збройні сили України готуються оточувати підрозділи його найманців навколо Бахмута.

Вас також можуть зацікавити новини: