У Донецькій області окупанти змушують людей здавати кров для армії - Центр спротиву

Деякі підприємства отримали плани кількості працівників, які мають зробити це.

На окупованих територіях Донецької області російські загарбники змушують працівників комунальних закладів здавати кров для армії.

Наразі окупаційні війська мають проблеми з банком крові, тому намагаються виправити це за рахунок місцевих мешканців, повідомляє створений Силами спеціальних операцій України сайт "Спротив".

Так, "департамент охорони здоров’я" в окупаційній адміністрації області оголосив про акцію з добровільної здачі крові. Вона проходитиме з 21 листопада по 1 грудня.

"Та за фактом, великі підприємства, а також комунальні заклади вже отримали план кількості працівників, які мають "добровільно" здати кров", - йдеться у повідомленні.

За даними "Спротиву", зараз у регіоні проходить посилена мобілізація, тому чоловіки ризикують отримати направлення до проходження медичної комісії після здачі крові, щоб потім потрапити у армію.

Ситуація у Донецькій області

Раніше начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив, що з 24 лютого на Донеччині, без урахування Волновахи та Маріуполя, загинули 1 тисяча 193 цивільних, а ще 2 тисячі 583 особи отримали поранення.

Кілька днів тому президент України Володимир Зеленський розповів, що у Донецькій області тривають надзвичайно жорстокі бої. Він відзначив, що ЗСУ можуть проводити наступальні операції на інших напрямках саме завдяки міцній обороні на цьому напрямку.

У Національній поліції повідомляють, що на звільнених територіях Донецької, Миколаївської, Харківської та Херсонської областей виявили вже майже тисячу тіл цивільних.

Тим часом у Росії поширюють пропагандистський ролик, у якому росіяни визнають, що маріонеткові чиновники вивезли з Донбасу понад 150 тисяч дітей лише у цьому році.

Вас також можуть зацікавити новини: