Він звернувся до всіх українських військових / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що на Донеччині через жорстокі бої нині пекло, але завдяки міцній обороні у цьому регіоні Сили оборони України можуть наступати на інших напрямках.

Про це глава держави сказав у вечірньому зверненні до українців, опублікованому в соціальних мережах. Він звернувся до всіх українських військових, до усіх, хто дбає про безпеку України на кордонах, до усіх, хто захищає Україну в повітрі і на морі, а також до усіх, хто працює на оборону в тилових областях:

"Цей наш успіх на півдні став можливий завдяки тому, що усі наші захисники і захисниці з честю виконують свої завдання. Слова вдячності, які чують зараз наші оборонці на Херсонщині, – це слова вдячності вам усім. Всім, хто воює за Україну, хто працює на нашу перемогу і хто на своєму рівні допомагає і досягає потрібних нашій державі результатів".

При цьому, глава держави висловив особливі слова вдячності тим, хто витримує російські атаки на Донеччині.

"Там просто пекло. Там щоденно надзвичайно жорстокі бої. Але наші підрозділи захищаються хоробро – витримують страшний тиск окупантів, зберігають наші рубежі оборони. Це дуже важливо. Завдяки міцній обороні там, на Донеччині, ми можемо проводити наступальні операції на інших напрямках. Я дякую усім нашим воїнам, хто боронить Україну у цих особливо жорстких боях. Павлівка, Мар’їнка, Первомайське, Авдіївка…", - наголосив Зеленський.

Глава держави подякував воїнам з першого і другого батальонів 36-ї окремої бригади морської піхоти, 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, 72-ї окремої механізованої бригади, 68-ї окремої єгерської бригади, 110-ї окремої механізованої бригади, 56-ї окремої мотопіхотної бригади і 55-ї окремої артилерійської бригади "Запорізька січ". Він вдячний їм за стійкість і хоробрість.

"І я приєднуюсь до подяк і побажань, які вже почули від херсонців наші бійці 28-ї і 63-ї окремих механізованих бригад та 59-ї окремої мотопіхотної бригади, наші розвідники, наші бійці Сил спеціальних операцій і нацгвардійці. Молодці!" - наголосив Зеленський.

Ситуація на сході: останні новини

Як вже повідомляв УНІАН, у ЗСУ розповіли про ситуацію на східному фронті та зазначали, що там - епіцентр боротьби за незалежність. На двох напрямках супротивник щодня використовує усі види озброєння, зазначив речних Східного угрупування військ нашої армії.

Окрім цього стало відомо, що російські окупанти обікрали лікарню в Сєвєродонецьку й вивезли звідти практично все сучасне обладнання. В ОВА зазначають, що в цьому є й добрий знак – ворог остерігається наближення Збройних сил України.

Наші військові продовжують нищити окупантів на Луганщині. Вони завдали високоточного удару по позиціям РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: