Ризики масованих ракетних ударів залишаються / фото REUTERS

Російська Федерація не встигає поновити запас ракет, який в неї був до повномасштабного вторгнення, але всеодно виробляє певну кількість.

Представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону заявив, що вже давно не спостерігається, щоб загарбники могли б випускати по 100 і більше ракет за удар, але ризики все одно залишаються.

"Встигають поновлювати, дивлячись на те, порівнювати з чим. Якщо стосовно тих запасів і об'ємів, які у них були до повномасштабного вторгнення, — не встигають, і навіть близько не наближаються. Але в цілому якась певна кількість ракет виробляється загарбниками, і згідно з різною номенклатурою. "Калібрів" більше, "Кинджалів", наприклад, менше, але тим не менше виробляють", – пояснив він.

Відео дня

За словами Юсова, якщо довгий період не відбувається ракетних ударів, то це свідчить про накопичення ракетного озброєння окупантами. Зараз Україна перебуває на порозі зими та нового опалювального сезону, і оскільки держава-терорист РФ не змінила своїх планів та нікуди не ділася, то можуть бути повторені ті терористичні удари, які були торік взимку. Представник ГУР додав, що у окупантів немає "неймовірної кількості" ракет, і вже давно не спостерігається, що вони могли випускати по 100 і більше ракет за один удар.

"І разом з тим, те, що ми проговорюємо, що ризики залишаються — це означає, що країна готується, і кожен на своєму рівні готується", – підсумував Юсов.

Війна в Україні - підготовка до зими та ймовірних ударів

Як вказують дані української та іноземних розвідок цього осінньо-зимового сезону російські окупанти, ймовірно, знову обстрілюватимуть енергетичну інфраструктуру України. За словами експерта, Україна потребує якомога більше систем ППО, але їх все одно буде недостатньо, щоб закрити всі сліпі зони.

Попри це Україна підготувала системи захисту для всіх енергетичних об'єктів. Крім того, інженери британської армії розробили нову програму навчання, щоб допомогти Україні зміцнити її здатність захищати свою критично важливу національну інфраструктуру від атак Росії цієї зими.

Вас також можуть зацікавити новини: