У ГУР розповіли, чи чекати повторення масованих ракетних атак, як це було минулої осені

РФ вже значною мірою використала накопичений ракетний потенціал.

Представник ГУР Андрій Юсов заявив, що загроза завдання масованих ракетних ударів по території України російськими загарбниками буде зберігатися протягом усієї війни.

"Це ж не прогноз погоди. Поки триває повномасштабна війна, поки ворог на нашій землі, його загарбницькі плани не змінилися. І на будь-яку пору року у нього є терористичні плани, а це означає, що є терористична загроза. Ті обсяги ударів, які ми зараз спостерігаємо, вони відповідають спроможностям виробництва ракетного озброєння агресора", - сказав він в ефірі телемарафону.

За оцінкою розвідки, залежно від ситуації на передовій та певних "пріоритетів" по сезону РФ може змінювати цілі своїх атак. У Юсова також спитали, чи зможе країна-агресор знову випускати по Україні по 80 ракет і більше, як було в жовтні.

"Від повномасштабного вторгнення Росія значною мірою використала накопичений ракетний потенціал. У нас були удари, коли по 120 ракет одночасно випускав ворог. І сьогодні кількість зовсім інша. Фактично все, що вони виробляють, одразу випускають по Україні. І відновити той запас, який у них був, вони наразі можливості не мають", - підсумував він.

Ракетні атаки по Україні

У Повітряних силах ЗСУ розповіли, що в російських окупантів під прицілом не тільки українські аеродроми, але й критична і портова інфраструктура, промислові об’єкти. 

У червні повідомлялося, що в Україні будують споруди для захисту енергооб’єктів від російських ракет.

Нещодавно в НКРЕКП оголосили, що в країні не вдалося відновити і 2% від зруйнованої енергосистеми. За оцінкою експертів, ця зима може виявитися важчою для української енергосистеми, ніж минула.

Вас також можуть зацікавити новини: