У Криму офіцери РФ продають відпустки рядовим та сержантам: Генштаб назвав ціну

У Криму офіцери окупантів збагачуються за рахунок рядових та сержантів, зокрема, пропонують їм відпустки за хабар.

Як повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, на тимчасово окупованій території АР Крим родичі мобілізованих масово звертаються до Міноборони Російської Федерації через порушення прав військовослужбовців.

"Основними причинами стали: відсутність ротацій та відпусток понад 6 місяць та будь-яких їх перспектив у наступні 2-3 місяці; незадовільне харчування та санітарно-гігієнічні умови, через що родичі змушені постійно надсилати їм їжу та особисті речі; використання офіцерами російських окупаційних військ службового становища для власного збагачення – рядовому та сержантському складу пропонуються короткострокові відпустки за хабар у 1000 доларів", - йдеться у повідомленні Генштабу ЗСУ.

Відео дня

Міністерство оборони РФ на звернення громадян ніяк не реагує, інформує штаб.

Що відбувається у Криму?

З перших днів повномасштабного вторгнення Росія використовує Крим як перевалочний пункт для переправлення боєприпасів і техніки на південь України, де зараз йдуть жорстокі бої.

Україна вирішила боротися за всі свої землі, які захопила РФ, у тому числі й за Крим. На півострові вже не раз лунали вибухи. Одна з найрезонансніших надзвичайних ситуацій - вибухи на аеродромі "Саки", які пролунали у серпні 2022 року.

У січні 2023-го західні ЗМІ писали, що влада США може передати Україні озброєння, необхідне для повного звільнення півострова. За словами полковника запасу ЗСУ Романа Світана, для звільнення Криму необхідні американські далекобійні ракети ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: