9 серпня на аеродромі РФ у Криму прогриміли вибухи / фото соцмережі

У Повітряних силах ЗСУ назвали ймовірну причину серії вибухів 9 серпня на військовому аеродромі "Саки" у Новофедорівці  у тимчасово окупованому Росією Криму.

Свою думку з цього приводу висловив Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

За його словами, на території аеродрому "Саки" здетонував склад артилерійських боєприпасів. Це дає впевненість у тому, що боєприпаси знищені.

Відео дня

"Будемо сподіватися, що вона (ворожа авіація, розміщена на аеродромі – УНІАН) знищена, як і цей склад. Тому що було видно кілька вибухів по території всього аеропорту", – підкреслив Гнат.

Він додав, що в Криму по всій території розміщено п'ять аеродромів, серед них – "Бельбек", "Джанке". З них російські військові можуть атакувати Україну: "Аеродроми – надзвичайно важлива річ, яку потрібно демілітаризувати".

Вибухи на аеродромі РФ у Криму

Нагадаємо, 9 серпня, в тимчасово окупованому Криму прогриміла серія вибухів на російській військовій авіабазі в Новофедорівці

У Міноборони України прокоментували вибухи, зазначивши, що не можуть встановити причину загоряння, проте вкотре нагадали про правила пожежної безпеки та заборону куріння у невстановлених місцях.

Вас також можуть зацікавити новини: